Om oss

Hjärtat & Nina

Nina Fremberg

Jag är utbildad Problemhundskonsult, hundinstruktör, dogparkourinstruktör och Terapi- och Skolhundsförare. Har mycket privatträningar och problemhundsutredningar som man kan boka om man känner att man vill träna själv och där man har möjlighet att få träningen på ”hemmaplan”. Hundkurser i grupp har jag också men mest på våren och hösten då vi håller till utomhus.

Jag jobbar även för Svenska Terapihundskolan och utbildar Sociala Tjänstehundar, alltså Besökshundar, vårdhundar, Terapihundar och Skolhundar som ska jobba inom vård, skola och omsorg.

Jag har själv fyra hundar, varav två av dom jobbar som tjänstehundar på olika boenden och med barn. Ni kan läsa mer om hundarna lite längre ner på sidan!

Tveka inte att höra av dig om du undrar något eller vill boka hundträning!

 

Våra hundar

Besökshunden Bella!

Besökshunden Bella

Bella med barnen

 

Bella är en Chihuahua på 13 år. Bella har jobbat mycket med äldre på olika boenden. Där finns vi för att sprida glädje, locka till aktivitet, träna minnet och motoriken mm. Bella är en trygg och stabil hund som är med på det mesta och älskar människor! Bella är utbildad Besökshund och även lämplighetstestad för barn och utbildad läshund.

 

 


Besökshunden Albin!

Albin är en chihuahua på 6 år, en väldigt glad och social hund som charmar alla han möter. Albin är diplomerad Terapihund och Skolhund. Han jobbar både med barn/ungdomar på Aktivera korttidshem och med äldre på olika typer av omsorgsboenden.

Besökshunden Albin diplom

 

Besökshunden Albin på äldreboende

 

Id-handling för Sociala Tjänstehundsteam

 

 

 

 

 

 

 


Snickarhunden Marley

Marley!

(Siri Piri Rakel)

Marley är en Chihuahuatik på 7 år. Hon är pigg och alert och har stenkoll på läget, (tror hon..) Marley är vår lilla virvelvind, hon vill vara med överallt, få mest uppmärksamhet och hon busar med allt! Hon är husses högra hand på jobbet! Husse har tränat Marleys balans och kroppskontroll sen hon var valp, hon har fått balansera på allt från stockar, murar, stenar till gungbrädor, bollar, hinkar mm, så självförtroendet är det inget fel på!

 

 

 

 

 

 


Batman

Batman är vårat nyaste tillskott i familjen. Han är född i juni 2018. Tanken är att Batman ska utbildas till Social Tjänstehund när han blir tillräckligt gammal. Än så länge håller vi bara på med miljö och socialträning. Batman är en glad och busig hund som är nyfiken och charmar dom flesta.

Batman

 


Terapihunden Hjärtat! 2006.11.06-2017.02.20

Terapihunden Hjärtat med barnen

(Skrynklans Snygga Shirley)

Hjärtat finns inte längre kvar hos oss. Den 20/2-2017 fick hon somna in pga sjukdom. Hon har lämnat ett stort tomrum efter sig och hon är otroligt saknad här hemma. Utan henne hade jag inte varit där jag är idag, tack för allt min bästa vän! <3

Hjärtat, Hesten, Flodhästen, Flodis, Hjärtegrynet, mitt älskade hjärta, kärt barn har många namn! 😉 Hon är världens bästa Bullmastiff på 10 år som är diplomerad Terapihund för barn och vuxna! Hennes bästa egenskaper är att hon är väldigt trygg och lugn. Hjärtat har jobbat på flera olika äldreboenden där hon har funnits till för att skapa lugn och harmoni hos dom ofta oroliga personerna vi träffar. Vi gör olika minnesövningar, skapar motivation till rörelse och samspel! Hjärtat har även jobbat mycket med barn, framförallt i förskoleåldern. Där har vi jobbat för att öka barnens empati och samspel framförallt för att motverka mobbing. Vi följer ett koncept som heter Fadderhunden som har färdiga samarbetsövningar och lekar som är kopplade till läroplanen. Hjärtat tar det mesta med ro och hetsar inte upp sig i onödan men när det är dags för klickerträning är hon på direkt och bjuder på många roliga beteenden! Hon kan bla snurra, sitta fint, buga, high five, puss, haka, slå tärning, apportera mm.

Terapihunden Hjärtat

Terapihunden Hjärtat på äldreboende

 

 

 

 

 

 

  

Ninas utbildningar/kurser:

Hundinstruktör, Hundsteg 2009-2010

Problemhundskonsult, Hundsteg 2010-2011

Första hjälpen för hunden, Dogma 2011

Etologi och fördjupad inlärning, Hundsteg 2011

Chicken Camp 1, House of Learning 2011

Terapihundsutbildning, Svenska Terapihundskolan 2011-2012

Valputveckling- Uppfödarutbildning, Hundsteg November 2012

Testledarutbildning för BPH, Svenska Kennelklubben 2013

Dogparkourinstruktör, Dogparkour Sweden 2013

Packmanagment, Hundsteg AB 2014

Specialsöksutbildning, Dog & People 2014-2015

Uppfödarutbildning, Hundsteg AB 2015-2016

 

 Kommande/pågående utbildningar 2017:

Beteendevetare, Hundsteg AB